The battles

The Sport Box en Stichting Special Heroes bundelen hun krachten. Hoewel het nu nog koud en nat is, organiseren we op 31 mei 2024 The Battles in een zonovergoten Utrecht. Meer dan 1500 middelbare scholieren uit zowel het speciaal als regulier onderwijs gaan strijden in zes verschillende categorieën voor de titel ‘Queen & King of Utrecht 2024’.

Wie

alle Middelbare scholieren van leerjaar 2 & 3

Waar

The Sport Box, Utrecht

Wanneer

31 mei 2024

The Battles 2024

In een dagvullend programma leren de kinderen uit leerjaar twee & drie alles over een gezonde & actieve leefstijl en mentale gezondheid. Samenwerken, plezier maken en leren verhouden tot anderen binnen een competitieformat.

Voor ieder onderdeel geldt dat leerjaar 2/3 door elkaar kan lopen in de teamsamenstellingen. 

Het ochtendprogramma staat in het teken van leerlingen uit het speciaal onderwijs. De middag wordt ingericht voor leerlingen uit het regulier middelbaar onderwijs.

In de aanloop naar The Battles hebben leerlingen de mogelijkheid om gastlessen voor ieder onderdeel van ons te ontvangen, om zich zo optimaal voor te bereiden. Dit kan zowel op school als in The Sport Box worden gegeven. We nemen hiervoor contact op.

Deelname voor de scholen is kosteloos dankzij een mooie subsidie van de Gemeente Utrecht. Meld jouw leerlingen aan via onderstaande button. Er zit geen limiet aan het aantal teams per onderdeel/school.

SPORT

Beachvolleybal

In gemengde teams van vier spelen we in het innovatieve spelconcept Queen & King of the Court. In een afvalrace wordt er door meerdere teams tegelijkertijd op een veld gespeeld, waardoor niveauverschillen tussen de teams binnen dit format minder dominant zijn en je aan veel balcontacten komt. De uiteindelijke winnaar krijgt een meet & greet met twee Nederlandse topspelers in het Utrechtse zomerstadion op het Jaarbeursplein. Daarnaast worden ze uitgenodigd voor het bijwonen van een wedstrijd op topniveau.

3x3 Basketbal

In deze dynamische en inmiddels ook Olympische discipline van basketbal wordt er door twee teams van drie tegen elkaar gespeeld op een half basketbalveld en één basket. In gemengde teams van minimaal 4, maximaal 6 spelers wordt in een toernooi format gespeeld. Spelers mogen onbeperkt wisselen. De uiteindelijke winnaar krijgt een meet & greet met twee Nederlandse topspelers in het Utrechtse zomerstadion op het Jaarbeursplein. Daarnaast worden ze uitgenodigd voor het bijwonen van een wedstrijd op topniveau.

Padel

In teams van twee wordt er volgens het King of the Court concept gespeeld. Dit mogen gemengde teams zijn. Binnen een competitieformat schuif je ieder kwartier een baan op, afhankelijk van winst of verlies, waardoor de niveauverschillen steeds kleiner worden. De uiteindelijke winnaar krijgt een meet & greet met twee Nederlandse topspelers in het Utrechtse zomerstadion op het Jaarbeursplein. Daarnaast worden ze uitgenodigd voor het bijwonen van een wedstrijd op topniveau.

Cultuur

Dans

Met jouw groep bereid je een dans voor die tijdens de finaledag tentoon wordt gesteld aan een jury. Dit kan ieder type dans betreffen en de groepsgrootte is vrij te bepalen. Plezier en verbinding zijn kernwaarden die voor de jury hoog in het vaandel staan.

Rap

Met jouw groep bereid je een rap voor die je tijdens de finaledag mag laten horen. Een heus optreden, waarbij jouw eigen boodschap onder een vette beat beoordeeld wordt door een vakkundige jury, onder toeziend oog van deelnemers en publiek. De groepsgrootte is vrij te bepalen. De uiteindelijke winnaar mag optreden in de pauze van één van de topsportwedstrijden in het Utrechtse zomerstadion op het Jaarbeursplein.

street art

Op school bereid je een schilderwerk voor, dat je tijdens de finaledag met verf op een groot doek gaat spuiten. Beoordeeld door een jury wordt creativiteit beloond! De groepsgrootte is vrij te bepalen. De uiteindelijke winnaars zien zijn/haar kunstwerk hangen in het Utrechtse zomerstadion op het Jaarbeursplein.

Veelgestelde vragen

The Battles zijn bedoeld voor tweede en derdejaars leerlingen van het middelbaar en speciaal onderwijs. We moedigen alle leerlingen uit deze leerjaren aan om deel te nemen aan The Battles.

Zeker! Het is toegestaan om meerdere teams van dezelfde school in te schrijven voor één categorie.

Absoluut, een leerling kan deelnemen aan zowel één sportcategorie ( beachvolleybal, padel, 3×3 basketbal) als één cultuurcategorie (rap, graffiti, dans) tegelijkertijd.

Jazeker! Het is mogelijk voor jouw school om deel te nemen aan alle categorieën. Houd er echter rekening mee dat je voor elke categorie een afzonderlijk aanmeldformulier moet indienen.

Nee, er zijn geen deelnamekosten voor scholen. De Gemeente Utrecht draagt de kosten voor de deelname aan The Battles. Voor verdere details kun je contact opnemen met de organisatie.

Het is zeker mogelijk om partner te worden! Neem hiervoor contact op met Tom van Steenis via thebattles@sportworx.nl voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken.

Partners

The battles worden mogelijk gemaakt door onderstaande partners.

Ook bijdragen aan dit initiatief, neem contact op via thebattles@sportworx.nl